Kunst van Alle Kanten

Creatieve chaos en gezelligheid in de school

Inhoud

Een week vol beeldend textiel, dans, muziek en fotografie met als topper de gezamenlijke uitvoering.

Hoe leuk is het om een groot project te organiseren op school. Heb je een jubileumjaar of een project over duurzaamheid of een ander thema? Kies als groep je discipline en met een vakkracht creëren jullie een performance. De vakkrachten van Kunst van Alle Kanten zorgen dat de performances op elkaar aansluiten en één geheel wordt in de uitvoering gegeven aan ouders.

Wil je een week vol enthousiasme, inspiratie en zien dat de kinderen stralen?

  • Actieve lessen met inhoud
  • Per groep werkend vanuit:
    - Thema
    - Materiaal en techniek
  • Groep 1 t/m 8
  • Dagdelen
  • Lesuren in samenspraak en afhankelijk van de groep

Dans

Fotografie

Beeldend

Muziek

Dans is bewegen met je lichaam. Het uitdrukken van gevoel op muziek. We dansen op het ritme van de muziek. We drukken gevoel uit met beweging. In groepjes maken we een eigen choreografie waarbij samenwerken erg belangrijk is, elkaar in de waarde laten, durven te bewegen.

Iedereen kan een plaatje maken maar hoe maak je een goede foto? Goed kijken, techniek en creativiteit zijn belangrijk. Kinderen leren op school de technieken en worden creatief geprikkeld. Thuis gaan ze met deze kennis aan de slag. De gemaakte foto’s worden klassikaal besproken en er worden tips en trucs gegeven.

Beeldend gaat over ambacht en vrijheid van creativiteit. Bewustwording waar materiaal en producten vandaan komen. Hoe ideeën omgezet worden naar beelden en daarbij buiten kaders durven denken en doen.

Muziek gaat over ritme, soorten muziek, luisteren naar elkaar. We gaan vooral muziek maken op veel verschillende manieren; met je stem, met je lijf, met spullen uit de omgeving, met klein slagwerk, met leerlingen die een muziekinstrument spelen.

Neem voor meer informatie, vragen en mogelijkheden contact op met carolinegrootenboer@gmail.com

Bekijk ook het lesaanbod: